Internet trgovina

Internet trgovina 

(e-commerce, elektronička trgovina, web shop), kao sastavni dio elektroničkog poslovanja (e-business), omogućuje Internet posjetitelju (kupcu) naručivanje i plaćanje proizvoda putem Interneta. Kupovanje preko Interneta može biti najbrži i često najjeftiniji način kupovine nekog proizvoda.
Trgovina putem interneta se smatra najprofitabilnijim obilikom trgovine zbog jednostavnosti i niskih troškova. Kupovanje je moguće u bilo koje doba dana ili noći, niste ogranićeni samo na kupce iz susjedstva, ne plačate zakup poslovnog prostora i sl. Bilo gdje se nalazili, postavljajući vaš proizvod na Internet omogućujete ostalim korisnicima Interneta da vide Vaš proizvod i ako su tisućama kilometara daleko.
Uspostavljanje klasičnog maloprodajnog lanca zahtijeva velika ulaganja u infrastrukturu, prostor, uposlenike i prateću opremu. To su ogromna ulaganja ako se želi prodavati na velikom prodručju (kao što je na primjer, cijela država).

 

Organiziranje Internet maloprodaje bitno je jeftinije, obzirom da sve fizičke trgovine zamjenjuje jedan Internet site.

Internet trgovine svoju ekspaniziju doživjele su u Americi i Europi a sve više i domaćih tvrtki pokreće Internet trgovine uz klasičan oblik trgovine. Nakon nekoliko godina razvoja, vrijednost američke Internet maloprodaje dosegnula je preko 70 milijardi dolara.
U svakom poslu najveću zaradu ostvaruju oni koji su ispred svoje konkurencije.

 

 

Koje su razlike između sustava za e-commerce?

Laiku na prvi pogled sve solucije izgledaju slično ako se gledaju sami parametri. Svi imaju popriličnu kolekciju mogućnosti i dodataka koji se mogu implementirati. Ukoliko imate manji broj proizvoda i nemate namjeru proširivati Vaš sustav poslovanja u tom slučaju koristite Internet trgovine napravljene oko CMS sustava kao što su WordPress (woocommerce, e-commerce) ili kod nas često korištenog Joomla CMS sustava sa Virtuemart pluginom. Sve ovo će zadovoljiti Vaše potrebe za osnovno Internet trgovanje.

Svejedno, poučeni iskustvom naših korisnika, za veće i velike prodajne organizacije mi preporučujemo Magento sustav koji je isključivo napravljen za web trgovinu. Takvi sustavi su izvanredna investicija za Vaše poslovanje i dugoročno štede Vaš novac.

Nakon izrade sustava nema potrebe prelaska na drugi sustav jer jednostavno trenutno ne postoji bolji sustav za Internet trgovanje.
Na taj način štedite novac a i dragocjeno vrijeme ne administrirajući ponovo Vaše proizvode i kupce!