Google je pokrenuo novi algoritam za mobilno pretraživanje

Danas 21.04.2015. Google je pokrenuo novi način na koji preporučuje stranice na pametnim telefonima, te se tako u potpunosti mijenja mogućnost posjećivanja internetskih stranica, točnije online trgovina, komercijalnih stranica, restorana, raznih tvrtki.

Google ovim činom želi omogućiti korisnicima pretraživanje željene informacije putem mobilnih aparata na laganiji i brži način.
Ovo je jedna od najznačajnijih promjena koju je Google ikada napravio u statistici pretraga.

To znači da oni koji svoje stranice imaju prilagođene za korištenje na mobilnim aparatima (mobile friendly) će imati velike koristi od ovog novog algoritma, jer će Google njihove stranice povlačiti bliže prvoj poziciji. Novi algoritam za mobilno pretraživanje će mijenjati rang stranice ovisno o pronalaženju potrebnih parametara, te će preporučiti samo one stranice koje su prilagođene određenoj rezoluciji i tehnologiji. Parametri kao što su responzivnost stranice, dostupnost JavaScript i CSS datoteka, povratni linkovi, SEO optimizacija i mnogi drugi su ključ po kojem Google slaže novi algoritam kod pretraživanja.
Utoliko svi ostali koji nemaju prilagođene svoje Internet stranice novim tehnologijama, oni koji imaju stranice u Flash tehnologiji ili jednostavno neprilagođene mobilnim uređajima, će nazadovati svojim rangom na tražilicama te će im utoliko padati moguća posjećenost stranice.

Iz Google-a kažu: „ Ova izmjena će utjecati na sve pretraživače na mobilnim uređajima širom svijeta, te će imati značajan utjecaj na rezultate pretraživanja.“
Podaci će se iskristalizirati već kroz par tjedana, te se pokazati tko se i kako na vrijeme uspio prilagoditi novoj tehnološkoj eri.

U nazad par godina, mnogi su ulagali u prilagođavanje svojih stranica mobilnoj tehnlogiji. A kako je broj korisnika mobilnih tehnologija velik te i dalje u porastu, na ovaj način će se korisnici „nagraditi“, tj. sustav pretraživanja ih neće više izdvajati kao sekundarne korisnike. Na ovaj način će se pretraživanje putem pametnih mobitela izjednačiti pretraživanju putem stolnih računala.
Provjerite sami kako je Vaša stranica prilagođena novom sustavu pretraživanja.

 

Provjeri prilagođenost svoje stranice mobilnoj tehnologiji